Jag och morgonkaffet 08.29. Om en halvtimme ska jag vara på pizzerian, men det är fredag!! Börjat uppskatta fredagar mer nu när jag jobbar mer på vardagarna. Varit opepp på fest sen jag kom hem från Island, men vi kanske hamnar någonstans ikväll.
 
Bästa är att flygbiljetter till Sverige över jul är äntligen bokade och jag ser så fram emot att göra just ingenting hemma. Någon kontrast till förra julen då jag stresskrev min bachelor thesis. 
 
Just nu: Moses Hightower
 

Ísak

 
 

Pabbi

 
 

 
 
För två veckor sen åkte jag till Island i en vecka. Pappa och Ísak hämtade mig på BSÍ, jag hade missat stationen jag egentligen skulle av på. Vi bjöds på middag hos Dísa samma kväll, allting veganskt. Jag hade inte ätit ordentlig mat på dagar och var i himlen. Något senare gick vi med rödvinsglas i handen ner till garaget och jag fick Dísas gamla gråa kappa. Har den på mig varje dag nu. 
 
 
Jag delade upp mig, sov vissa nätter hos Sara, vissa nätter hos Silva. Sara fick en son i oktober, jag blev moster för tre barn. Han låg mot min axel medan det blåste mot fönstret. Vi gick på några få spelningar och delade på en flaska gin hos Silva. Sista dagen promenerade jag bredvid en rosa himmel till Nauthólsvík där hon jobbar, och medan det haglade så doppade vi oss i havet. Det blev mörkt och väldigt väldigt kallt, men vi värmde oss i mer än en timme i den lilla poolen.
 
 
För första gången sedan mormor dog kände jag att jag hade behövt några dagar extra där. Jag vet aldrig när jag åker tillbaka. 
 
 

31.10

 
Jag borde nog sätta mig och skriva ner. 
 
Oktober. Tänk att vilja flytta härifrån. Det är som att spräcka en bubbla. Som att kliva ur en overall av gator och människor och öl. En vindpust rör lätt vid min kind på flygplanet. Jag tänker inte flytta härifrån, men denna paus är något så oerhört behövd just nu. 
 
Oktober började dagen efter Maddes bachelorutställning, jag jobbade kväll på pizzerian. Man Duo spelade på Internet Explorer första torsdagen, och jag åkte dit med delade känslor. Hade legat på Adnas golv några timmar tidigare och målat medan det blåste i träden, jag blev så lugn. Men åkte till slut dit. Cyklade sedan till otb med Simeon och Luna efteråt och väl där kändes det som en hemmafest, fast på en bar. Vi gick några till Jaakko och satt utspridda i hans lilla lägenhet tills klockan blev sju och han åkte till Grekland. Madde åkte till Sverige i mer än en vecka dagen innan, jag vet inte riktigt vad jag gjorde under tiden. Gick på Grahams utställning, gick på en spelning med Adna, hängde med gamla klassisar en fredagsnatt hos Ida.
 
 
Jag minns mest genom min kalender, allting har på något sätt smält samman. Många kvällar ute, många timmar i en annan lägenhet. Det blev väldigt varmt i två dagar en vecka innan vintern kom, och jag åt middag på Al-Andalos i en lånad t-shirt. Jag fotade Liv en måndag vid Weißensee (ser så fram emot att ställa ut resultatet i mars). Alexandra spelade på Loophole, och dagen efter dansade vi i timmar på en halloweenfest i Mitte. Jag storstädade mitt rum och ville för första gången på väldigt länge bara sitta och titta och vara där.
 
 
Jag vill komma ihåg alla timmar, önskar jag hade skrivit ner allting hela tiden. Det är så mycket som har hänt, jag har alldeles för få ord. Jag borde nog sätta mig och skriva ner ordentligt någon gång. 
 

RSS 2.0