Juli

 
Det lyser ingen sol på himlen. Jag sitter på en flyttad plats i köket. Igårkväll flyttade Madeleine köksbordet och helt plötsligt fick vi plats med tre fler stolar runt det. Jag har ätit upp en banan, smaken ligger kvar i gomen. Kaffet är snart klart. Madeleine går från sitt rum till badrummet, tror att hon tvättar lakan. Hon kommer in i köket, "det är kallt" säger hon och jag håller med. 
 
Allting har fallit på plats igen, allting stämmer igen. Igår flyttade Madeleine tillbaka hem och Graham flyttade ut. 4,5 månader har gått. De senaste tre månaderna har varit som ett mellanting, mellan skollivet och det som tar över efteråt. Jag har börjat jobba på Ron Telesky igen. Jag har hållit i kameran kanske tre gånger. Spenderat alla mina dagar med Madeleine eller Graham eller båda två. Han har flyttat in i en lägenhet 10 minuters promenad bort, rätt så bekväm distans. 
 
 
Saker jag tycker om just nu: 
 
 - Ljudet av Madeleine i nästa rum. 
 - Tunga regndroppar mot mina lår när jag går. 
 - Att cykla hem från jobbet på kvällen. Jag låser upp cykeln och drar den ur ett rött cykelställ. Klockan är förhoppningsvis inte mycket senare än elva, folk sitter på uteserveringen till höger om pizzerian. Ibland torkar jag av sätet om det regnat, eller sätter på en plastpåse. Och så tar jag håret ur tofsen och låter det hänga efter mig i vinden.
 - Se hur min lugg blir kortare och kortare.
 - Kombinationen banan och mjölk.
 - Att ligga i sängen en hel dag med Madeleine. 
 - Att sitta i köket till 4 på natten med Graham och Madeleine. Något spelas från den lilla bluetooth-högtalaren, någon springer ner till spätin och köper mer öl. 
 - När jag gör en perfekt rund deg på jobbet. 
 - Att råka hamna på barer. 
 
Det har regnat i flera dagar sträck, vi vill inte att det ska ta slut. Och jag blir aldrig trött på Dear Nora's Come on Inside.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0