cascais /6

 

cascais /5

 

cascais /4

 
 

cascais /3

 

cascais /2

 

 
Det är kallt. Det är ständigt kallt, och jag är så trött på att frysa. Ute är det inte så farligt, men lägenheten har inget som värmer den. Jag sover i raggsockor, tröja och mjukisbyxor, med ett täcke och tre filtar på mig. En filt under också för madrassen jag ligger på är kall som is. Duschen är varken kall eller varm, vattnet blir aldrig varmt. Ibland går jag runt med halsduk. Just nu börjar jag förlora känseln i tårna. Jag sitter i köket, med datorn på kylskåpet, internet är så segt i mitt rum. Cornelia kommer hem om kanske en timme. Jag vet inte ens vad jag gjort idag. 
     Om exakt tre veckor är jag tillbaka i Berlin. Det är så konstigt, men jag kan inte säga att åh vad tiden har gått snabbt, för det har den inte. Men det känns som att det är något som går snabbare nu när månaderna blivit veckor. Det pirrar i magen. Jag har listor på saker jag ska göra innan jag åker härifrån, bockar ibland av något. Skolan är jag nästan klar med, har bara en tenta kvar nästa vecka.
     Jag vill göra något ikväll, men vet inte vad. Helst bara sitta på en varm bar med saknade vänner tror jag. Istället sitter jag i köket och vilar händerna på kylskåpet. Inspekterar mitt hår som jag låter växa hur det vill, och ändrar min bena för, ah, varför inte. Livet leker osv.
 
 

cascais /1

 
Laura kom hit över nyår och jag lagade veganskt till oss. Kvart i midnatt gick vi till en utsiktsplats några steg bort från lägenheten och skålade bubbel i ikeaglas. Flera hus bort sköt de upp fyrverkerier från Praça do Comércio. Hon stannade i några dagar, Laura, och en dag åkte vi tåg till Cascais. Det regnade nästan hela tiden, och allting låg i ett tyst grått dis. Vi gick vidare, från staden upp längs kusten till Atlanten och en strand som fanns där. Och så fick vi skjuts tillbaka av en portugisisk man som spelade fado från radion. 
 

olivia /5

 

olivia /4

 

inga karen /4

 

inga karen /3

 

botaniska /2

 

botaniska /1

 

 

 
Vägar jag går varje vecka. 
 

sintra /4

 

sintra /3

 

sintra /2


sintra /1

 
27:e december åkte vi till Sintra. Vi gick i uppförsbacke i kanske fyrtio minuter. Eller femtio. Och så slingrade sig vägen ner till staden igen där solen fortfarande lyste något. 


olivia /3

 

olivia /2

 

RSS 2.0