cornelia

 

 
I lördags satt vi på en uteservering nära Restauradores, jag, Cornelia och Miguel. Och höstlöven regnade ner på oss. På bordet, bakom Miguel, på min axel. Sedan gick vi tillbaka in till en större kulturbyggnad runt hörnet och såg en dokumentärfilm om italienska immigranter i Lissabon. I söndags var vi på middag hos Miguel, och det var precis lika trevligt som alltid. Fast denna gång var all mat vegetarisk. Jag åt mig otroligt gott mätt. 
     Jag har börjat ta tag i försummat arbete, ska försöka få så mycket som möjligt gjort innan nästa helg. Helst vara någorlunda klar med kursena som tar slut i december. För Madeleine kommer. Hit. Till Lissabon. Om bara nio dagar, och det är så orealistiskt fantastiskt. 
 
 

fyra/apelsiner

 

 
I lördags var vi i Sintra. Strosade runt, jag köpte ett par solglasögon på marknaden. Drack lite rödvin, åt pizza, och åkte tillbaka in till Alfama. På vår gata satt flera folk ute, och det var så varmt, så vi köpte varsitt vin och satte oss ett stenkast bort från vår lägenhet. 
 
 

Igår tändes lamporna i Jardim Botto Machado 17:43. Jag gick runt lite under dagen i bara shorts med någon podcast i öronen. Hamnade vid Martim Moniz, hoppade på första spårvagnen jag såg och gick ut på någon gata. Gick sedan till parken, Jardim Botto Machado, och läste Margaret Atwood med en utsikt jag inte tog kort på. Men det var en backe, och kakeltäckta hus, och vattnet och staden på andra sidan vattnet. Det var precis behagligt varmt, även fast jag egentligen föredrar de lite kallare dagarna. Otroligt att det ändå är november. Och sen tändes lamporna 17:43 fast det fortfarande var ljust ute. Det blev kyligare kanske två minuter senare, så jag gick ner backen och hem. Idag är det lika varmt. 
 
 
Förra veckan blev jag äntligen någorlunda klar med min hemsida. Efter att ha skjutit upp det så länge är det så skönt att äntligen ha en sida jag kan visa när någon frågar vad jag egentligen fotograferar. Fast det är så svårt att välja ut bilder känns det ändå något okej nu. Kika här
 

 

 
Filmade imorse till ett skolprojekt, något i stil med det ovan. I mitt rum, i vårt kök, under täcket. Idag ska jag flytta ner mina saker till lägenheten under, till ett nytt rum med en säng istället för bäddsoffa. Och där kommer jag fortsätta filma något liknande. Det ska vara klart i december, jag kan inte riktigt det här med att klippa ihop saker än, men det kanske blir bra ändå. 
 
Jag håller äntligen på att sätta ihop en hemsida med några av mina bilder. Har skjutit upp det här alldeles för länge, men nu pirrar det så mycket och det ser för en gångs skull ut precis som jag vill. 

RSS 2.0