olivia /1

 

inga karen /2

 

inga karen /1

 

 
Mamma, pappa, Inga Karen och Símon Gabríel är här. I lördags åkte vi upp till jesus hjärta på andra sidan kanalen. 
 
 
 

jul och r. dos remédios

 

april2015 /2

 

april2015 /1


celine /2

 

celine /1

 

 

mobilkul

 
Jag insåg precis att jag hängt på Primeiro Andar de senaste tre fredagskvällarna, fast namnet lärde jag mig först i fredags. Och en del har ändå hänt mellan dessa kvällar, fast jag orkar ju aldrig släpa med mig kameran. Vilket är synd. Men något tas med mobilen. 
 
 
Efter att baren stängt första fredagen gick vi till en klubb i samma byggnad. Kaya dansade till otroligt dåliga dängor medan jag mest kände att de var alldeles för dåliga för att kunna dansas till. 
 
 
Vi hängde mycket rimligt nog på en tvättmaskin nära toaletten under en basketplan. Drack några öl osv. Mellan första och andra fredagen rökte Cornelia i en gränd någonstans i Alfama. Verkar mest ha bilder på henne där hon röker. 
 
 
Och andra fredagen kom Madeleine!! Jag grät på hennes axel på flygplatsen. Och vad gjorde vi den helgen? Jag vet inte. Allt, känns det som. Vi satt på basketplanen utanför baren och drack upp vår öl. Dansade väl inne. Tror vi tog taxi hem. Gick runt i Alfama. Åt så mycket god mat. Gick på designmuseum. Drack 2L sangria på O Bom O Mau e O Vilão. Ah. 
 
 
Jag fyllde 22 på måndagen, och Madeleine bakade chokladkaka och klippte min lugg. Vi åkte färja över till Almada och gick runt något där. Sent på kvällen lyssnade vi på måndagsjazz och jag tog några toner. Vi drack hejdlöst med drinkar och dansade sedan på Tokyo. Hon är en sån pärla, svårt att inte ha det bra med henne. 
 
 
Och sen åkte hon. Men februari är inte så långt borta, så det gjorde inte alltför ont. Nu i fredags åkte Cornelia til varmare breddgrader, kommer tillbaka i januari. Och nästan samma tid som hennes plan lyfte, kom Gabriel och Amalia fram till Lissabon. Och med dem satt jag på basketplanen utanför Primeiro Andar med varsitt stort ölglas i plast. Mycket trevligt.
     Men annars? Annars försöker jag göra klart skolarbete, påbörja visst annat skolarbete också. Lyssna bort bekymmer på diverse jazzjam. Om exakt tio dagar landar mamma, pappa, Inga Karen och Símon Gabríel i Lissabon, vi ska fira jul här tillsammans. Lite konstigt är det att gå på gatan och se julpynt hänga och solen stråla och skuggor på väggen där pyntet sträcker sig över husfasaden, för solen står så högt. Men det blir nog väldigt bra bara, tror jag. Tills dess kommer jag säkert fortsätta gå runt också, på gatorna här. Det är fantastiskt kul att bara ta någon trappa upp, och hamna bara någonstans. Att ha tid att gå lite vilse också. Och ta otroligt klyschiga dåliga drömbilder på solnedgångar. 
 
 

RSS 2.0