Niklas//RagAndBoneMan

 

 
En onsdag för snart två veckor sedan fotade jag Niklas. Vi hade fyra outfiter, och ett höstigt Neukölln. 
 
De fyra senaste dagarna har jag gjort så mycket. I torsdags dansade vi på Rosis. I fredags, förutom soppan och Adna och Julia, så åt jag pasta hemma hos Emma, med helt underbart fina tjejer. Vi vinade och pratade och sedan fortsatte vi på Basement i Kreuzberg. Väldigt bra kväll. I lördags fotade jag och Melina i studion. På kvällen tog jag en öl med Sigrid på en bar, hon fyllde 22. Sedan åkte jag vidare på halloweenfest i Prenzlauer Berg. Igår var jag på ett dansevent i samma byggnad som Laura för tillfället bor i. Vi drack lite halväckligt rödvin och åt buffé. Och nu är det måndag, och jag måste springa iväg, träffa Klara och framkalla filmer.

-

Jag har börjat se min andedräkt. Den liksom hänger framför mig när jag går ute, och försvinner i stegen jag tar. Kommer igen. 
 
Tidigare idag cyklade jag ner Hermannstraße till Nogatstraße. Kylan bet mig lite överallt men det var skönt, bra kyla, inte den som bryter en ner. Ett höstlöv regnade ner på min axel, och samma låt som jag lyssnade på hela morgonen ekade i huvudet. Jag mådde okej. Ibland är det bara okej. Träffade Julia utanför hennes port, och när vi kom in i lägenheten stod Adna i köket och fixade det sista till en soppa som hon bjöd på. De är så otroligt fina. Och vi satt där i timmar och pratade och drack sedan te och åt chips. 
 
Det är verkligen höst. Jag har tagit fram min höst/vinterkappa och satt nya stearinljus i tomma vinflaskor. Läser klart böcker på tågen till skolan och dricker oändliga koppar te. Dagarna försvinner in i varandra. De räcker nästan inte till. 

Sigrid pt2

 

Sigrid pt1

 

 
I fredag var jag på en utställning i Kreuzberg. Jag är någon sorts student advisor för utbytesstudenter, så vi organiserade ett event så att de kunde få se lite mer av Berlin. Så det blev en utställning, och senare jazz på Neue Heimat, som är ett otroligt fint ställe i Friedrichshain. Innan jazzen åt jag och Emma veganhamburgare på Yoyo Foodworld, stört gott. Kvällen drog oss till en hemmafest och club mate + vodka, och att springa ikapp tåg med Melina.

Igår åkte jag hem till Sigrid, efter att ha ätit kanelbulle hos Johanna och Lisa på Rag And Bone Man. Jag fotade henne till en porträttuppgift som ska vara inne imorgon, något med tema naturligt ljus. Sedan låg jag på hennes golv och vi pratade och sen drack vi te. Senare på kvällen mötte jag upp Madeleine och vi drack mojito och rödvin hemma hos hennes vänner på Hermannstraße. Vi gick även till Twin Pigs, som jag inte riktigt förstår varför jag inte gått till innan, och jag blev sådär tråkigt trött, så jag gick hem och sov.
 

M29

 

 

tempelhof

 
I lördags fyllde Valesca år, så jag bakade kanelbullar. Blev dock oerhört besviken pga tydligen smakar tysk kanel ingenting alls. Sedan mötte jag upp henne i vår favoritpark. Tempelhof.
 
 
Hur ska jag ens beskriva Tempelhof? 
 
Jag går dit och klockan är något runt fem. Två tjejer skejtar förbi mig vid ingången och det är så många drakar i luften. Jag stannar upp en stund, som jag alltid gör, och bara står där. Och ser Tempelhof. Och sen går jag nerför backen, förbi par och grupper. Vissa läser, eller bara blundar. En man sitter bredvid sin cykel och målar på canvas. Över asfalten och höstsolen värmer. Det är verkligen så många drakar uppe i luften. Jag går till kolonilotterna och en kontrabas hörs. Längre in sitter tre personer och spelar jazz och trumpetaren kör ett solo och jag letar efter Valesca. Hittar henne bland solroser, och vi sätter oss och äter och solen går ner. Vill alltid vara där.
 

 
I onsdags började jag skriva mitt term paper. Jag är sämst på att göra saker i god tid. Deadline var igår, fredag. I torsdags bjöd Ida mig över på rödvin och pasta, och vi satt och skrev och stressade en del. Men 12 sidor senare var det äntligen klart. Sen skrev jag en låt till Ida på piano, köpte Sterni och åkte hem till henne igen, för hon fyllde år igår och hade fest och vi, ja, hade kul.
 
Första skolveckan är klar, och jag tror verkligen att hela terminen kommer vara både sjukt kul pga läser väldigt många intressanta kurser, men även sjukt stressig pga ja, väldigt många kurser. Har fyra läxor till nästa vecka varav två är att göra en simpel bok + ta 20 bilder. Bara början. Men fint är det.

RSS 2.0