I tisdags gick jag runt med Maggie i Neukölln. Vi gick till olika restauranger och cafén och liknande, och ställde några frågor till ägarna. Och jag fotade. Detta till Maggies projekt, Neukölln schatzkarte. 
 
 
Det var varmt, men trevligt. Neukölln är så otroligt mysigt, speciellt Schillerkiez och där omkring. Och det var så fint att träffa dessa människor som gör det de vill, och älskar.
 
 
På kvällen sprang vi i 10-minuters spöreng till en lokal på Schönhauser Allee, och möttes av F!-are. Gudrun Schyman var där, och vi torkade sakta på bänkarna medan homepartyt började. Efteråt följde jag med Jill hem till henne. Vi satt i fönstret och drack rödvin och jag ville inte hem. I onsdags fotade jag i en skog/sanddyna. Kom hem och var otroligt utmattad, och redigerade bilder i 4-5 timmar. Och skypade med Jonna och pratade om hur fint det kommer vara när jag åker upp till Lund/Malmö i augusti. Sen kom Jill, Gabriel och Björn med min madrass som de fått låna, och sa hejdå. Fast vi säger inte hejdå längre, utan bara "vi ses". För ses gör vi ju igen. De flyttar tillbaka till Sverige. 
 
Tiden går så snabbt, det känns som att det nyss var en månad till Prag. Men bussen går om fyra timmar och jag har inte packat än.

v.e / Tongue Tied - pt2

 
 
 

v.e / Tongue Tied - pt1

 

 
 

svett

I helgen har jag mest svettats. Det är okontrollbart varmt, och jag suktar ständigt efter kallt vatten, som aldrig förblir kallt. Men det har varit fint ändå. I fredags åkte jag upp till Plötzensee med Daniela, hennes två barn och pojkvän. Jag var nog den sista att ta årets första dopp, men det var så otroligt skönt. Grillade och åt asmycket mat. Låg och tittade på löven som hängde över oss. Blundade och lyssnade på vattnet. 
 
 
Igår skulle jag ha fotat, men det blev uppskjutet till någon annan dag. Så jag, Gabriel och Ebba åkte till Krumme Lanke. Dog lite på vägen dit, men väl där, efter att vi äntligen hittat en plats, simmade vi. Och åt vindruvor. Och drack sekt, medan solen som speglade sig i vattnet reflekterades i löven ovanför oss. Sen åkte vi hem till dem och Gabriel och Björn lagade mat och efter lite mat och dricka somnade jag på den gröna soffan. 
 
 
Idag skulle vi på något kultur+matevent vid Eberswalderstraße, men blev rätt så besvikna då det inte verkade vara något speciellt. Så när Julia kom, gick vi istället till Mauerpark. 
 
 
Brandkåren stod på Oderberger Straße och sprutade vatten och folk stod under och det var ju skönt i värmen. Väl i Mauerpark lyssnade vi på lite live latinomusik och det var så bra. Gabriel hällde vatten på mitt hår för att kyla ner huvudet lite, och så satte vi oss ner. Drack ljummen Club Mate och pratade om det som kommer komma. Det vi vill ska komma. Och att Berlin är så otroligt bra. 
 
 
Imorgon kommer Sabina och Persheng hit och stannar till torsdag. Fast först ska jag åka och bada, igen. Och städa måste jag också göra, för jag vet att jag har en soffa i mitt rum, men jag ser den inte. 
 

v29

I veckan har jag fotat. En del. Bl.a. Vigdís. 
 
 
Håller på med ett projekt till Maggie på Rag And Bone Man, fotar till hennes projekt "Tongue Tied". Så Vigdís kom över i måndags och jag tog några bilder. Sedan åkte jag upp till Rosenthaler Platz och åt tapas på Transit, och firade Marie som fyllde år. 
 
 
I tisdags var sista skoldagen för denna termin. Otroligt skönt att äntligen kunna sova, och slappna av. Sedan åkte jag hem och skypade med Jonna. Senare på kvällen åkte jag till Maybachufer och satt vid vattnet med klassvänner och andra från skolan. Det var varmt, och utan att jag märkte det blev det mörkt. Sådär kornigt, som om någon dragit en svart nylonstrumpa över ögonen. Vi grillade halloumi och pratade om något jag inte minns längre. Sedan gick jag till Görlitzer med en podcast i öronen och folk som cyklade förbi. 
 
 
Jag åkte till Laidak och Ida som skulle flytta till Sverige dagen därpå. 
 
 
Efter några öl gick jag till slut hem. De andra drog vidare, men mina ögonlock klarade inte av livet. Det var otroligt skönt att bara sova. 
 
 
I onsdags hängde jag en stund på Klunkerkranich som är en otroligt fin takbar i Neukölln. Sedan åkte jag upp till Jill, Björn och Gabriel. Jag fick låna deras rum för att fota Nana och Jessica, även det till Tongue Tied. Sedan bjöd Ebba, Gabriel och Björn på middag och vin. Och sen tog jag tram + buss hem någonstans runt ett-två. 
 
 
Igår trodde jag verkligen att jag skulle till skolan. Jag tror nästan fortfarande att jag var i skolan då, men det var jag ju inte. Jättekonstigt. Men otroligt skönt. Istället satt jag hemma och redigerade bilder och längtade ut. Gick till slut till Rag And Bone Man och träffade Maggie en stund. Sedan gick jag till Tempelhof där Johanna hade sin födelsedagspicknick. Vi spelade kubb och när Maggie kom bjöd hon på ingefärshottar. Gick hem någonstans runt två och min säng var så otroligt skön. 
 
 
Annars? Jag vet inte. Har en ny väckarklocka som sakta drar mig upp ur sömnen. Inte med ett ryck, utan lugnt, och det är så skönt. Min "F"-tangent har försvunnit. Jag skriver av mig i mobilanteckningar. Simmar igenom The Wizard of Oz, sidorna bara försvinner, och jag längtar efter att åka hem till Julia och låna någon av hennes fina böcker. Jag finns rätt så mycket i nuet. Brukar finnas flera dagar veckor månader bort, men nu finns jag här. Och dagarna trasslar sig in i varandra, fast ändå på ett fint sätt. Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra, men det gör absolut inget.

på wrangel

 

Marie och Freja bjöd på middag i söndags.

Hur jag fick reda på att Tyskland vann gårdagens match: 
 
Jag köper blåbär och aprikoser på fruktståndet som alltid är öppet. Sen går jag mot Kaiser's vid Kotti där Johannes sitter utanför, och vi går in. Daniela väljer jordgubbar. Jag tar en flaska rödvin till senare och sen går vi ner mot kanalen. Förbi folk som sitter och äter, förbi folk som sitter på bron och en polisbil står inte långt därifrån. Vi går till höger och inte så långt från en båt med blåa stolar sätter vi oss, precis vid vattnet, och backen nästan knuffar ner oss. Men vi sitter kvar. Och så äter vi frukt, och det sitter så många här. Johannes läser en bok om filosofi, och min mobil vibrerar när Charlotta inte kan hitta oss. Det är varmt, lite halvt tropiskt, lite tung luft som döljer spår av sommarkyla. Och sen kommer Charlotta. Och Marcus och Cecilia och Maria, och sen börjar det låta. Vi ser dem inte, men fyrverkerierna slukar himlen, och vi vet att Tyskland har vunnit kvällens match. Och det låter så och det slutar aldrig. Klockan blir mycket, och jag måste dra mig till en klassfest. När jag går över bron där poliserna nu gått ur bilen, vänder jag mig om. Ser en glimt av rött ljus bland grenar, och sen slutar det. Precis då. Så jag vänder mig om och fortsätter gå tillbaka till Kotti med min rödvinsflaska i handen.

Vendela pt2

 

Vendela pt1

 

RSS 2.0