2014.

 
Skålade in ett nytt år framför Hallgrímskirkjan í Reykjavík med familj och släkt. Gick hem från en dålig fest, mitt i natten, med min kusin. En nyårsbränna brann fortfarande någonstans på vägen. Vi stannade vid Hagkaup som har öppet 24/7 och köpte chips, och sen var det alltså ett nytt år. 
 
 
                    I januari hängde jag med Malmömänniskor jag precis lärt känna. Gick för första gång på museum sen flytt till Berlin (tog fyra månader ändå??). Blev klar med första terminen i skolan. 
 
 
                    Februari var en lång månad. Första månaden som ledig från skolan, ledig förutom när jag jobbade på Zalando. Åkte till Trollhättan i ca. 5 dagar, tog med saknade böcker tillbaka till Berlin. Samma dag som jag landade åkte jag inlines i Tempelhof, och kunde för första gången på året sitta på marken, utan att bli blöt. Jag blundade, och någon spelade gitarr bakom mig. 
 
 
                    Mars var ännu längre, fanns inget att göra på jobbet. Men lärde känna Susanna, Jill och Katarina, vilket var guld. Jag och Mikael flyttade till Kreuzberg. Trotsade min rädsla för att cykla i Berlin och köpte cykel. 
 
 
                    April kom med solen. Skolan började igen, och jag cyklade varje dag dit, och nästan överallt. Lämnade en extra sovkudde hos Sus, Jill och Katta, och började hänga mer i parker. Jag och Katta tatuerade oss. 
 
 
                    Maj: fulla parkhäng. Lite sterni, lite prosecco. Bodde hemma hos Laura och Veera från mitten av april till början av maj pga ingen lägenhet. Men sen hittade jag äntligen en, och jag och Mikael flyttade till Boddinstraße. Älskade min cykel ännu mer, och att vara tillbaka i Neukölln. 
 
 
                    I slutet av maj åkte jag till Trollhättan igen, och var där till ca. 2:e juni. Stressade lite med skolan. På midsommar kom fina Malmömänniskor, och vi var som på moln i ca 4 dagar. När jag landat på marken igen gick jag på rymdfest. Vaknade dagen därpå med Jill, glitter som aldrig gick bort, och en full filmrulle. 
 
 
                    I juli ser jag lite sommarregn. En dövarm helg där jag, Gabriel och Ebba badar i Krumme Lanke och blir dagsfulla. Jag ser andra terminen äntligen ta slut efter totalmycket stress och panik och åh-äntligen-kan-jag-andas-ut. Jag ser mig och Jill springa i spöregn till en lokal i Prenzlauer Berg där Gudrun Schyman höll homeparty, och jag ser oss senare samma kväll sitta i ett köksfönster, jag och Jill, och Björn på en saccosäck bredvid. Stearinljus i sterniflaskor på golvet. Och vin som försvinner och åh. Sista dagen i juli åkte jag till Prag, samma dag som Jill, Gabbe och Björn flyttade. 
 
 
                    Augusti kom. I Prag somnade jag ensam i en park med människor överallt. Gick runt med Laura och Veera och bara var. Väl tillbaka i Berlin kom Valesca och couchsurfade hos mig i en vecka. Sen Sverige. Var där i 12 dagar, mest i Malmö och Lund, och träffade så fina saknade vänner. Kramades en del, och ville egentligen inte åka hem, men så blev det. 
 
 
                    I september flyttade min bror och Lars in i vår lägenhet i Berlin. Jag levde otroligt fattigt tills csn äntligen kom (får det en gång varje halvår). Theo kom och jag överlevde min ettårsdag med staden. Började skriva mer, som förr. Skolan började sista veckan, och jag inledde den nya terminen med hets-uppsatsskrivning. 
 
 
                    I oktober var jag nykär i alla mina kurser. Drömde om allt jag skulle göra och ÅH-jag-kan-göra-alldeles-för-mycket. Fortsatte skriva, mycket låtar. Pontus och Trolle kom i slutet och jag sjöng på Wilmas. Bar min blåa kappa väldigt ofta. 
 
 
                    Någon gång i november kom stressen. Den smög sig på mig utan att jag egentligen märkte det först, men sen var jag fast. Mitt fullspäckade schema höll i sig. Silva och Dögg kom från Island och lyfte stressen en bit. Firade min födelsedag sista helgen med ack så fina människor. 
 
 
                    December kom, och den julkänsla jag tidigare känt, kände jag ännu mer. Firade lilla jul med ett bra gäng, och var på en del middagar. Under den ena åt vi pasta+pesto med rödvid i ett vardagsrum i Kreuzberg. Dagen därpå kom jag till skolan kl. 9 efter alldeles för lite sömn. Men så värt det. Åkte till Island, och var hos mormor varje natt, förutom en. Gick ut med min kusin och dansade på Paloma. Såg en liten julshow på en bar. Såg en teaterföreställning och skrattade mig mätt. Bakade pepparkakor med min systerdotter och lärde henne spela en melodi på piano. Städade hemma hos mormor med mamma, och blev den första att sova i det stora sovrummet sen morfar dog för mer än 25 år sen. Åkte efter bara en vecka till Sverige och tänkte att en vecka räcker aldrig där. Nästa gång blir det mer. 
 
 
 
Och visst, såklart. Det finns så mycket mer jag hade kunnat skriva. Men jag hoppashoppas att allt jag aldrig skrivit, ändå alltid kommer finnas där. 

 

piparkökur

 

 

 

Jag har druckit tre kaffekoppar på tom mage. Sitter och skakar lite. Betalat månadens hyra, slängt kläder i tvättmaskinen. Egentligen ska jag på julmiddag om tjugo minuter, men jag blir sen. Har inte packat någonting, och behöver också städa. Och organisera mig, men organiserandet är en ständig process. Verkar aldrig pussla ihop mina tankar helt. Imorgon flyger jag till Island. Till min mormor och syster och kusiner och släkt. Till min systerdotter, och mamma som för tillfället är där också. Ska vara där i en vecka och en dag, och spendera så mycket tid som möjligt hos mormor. Hon har inte internet, vilket är precis det jag behöver. Behöver stänga av mig själv en stund. Ligga i hennes soffa och titta upp i taket, lyssna på henne prata. Kanske blunda en stund. På söndag ska vi på teater, och alla andra dagar ska jag och mamma simma. Och jag ska bara ta in så mycket jag kan.

briesestr. 9

 

I tisdags bakade vi lite jul.
 

21

 
I söndags fyllde jag år, så jag hade lite fest hemma i lördags (ja, detta är vår hall som är lite för färgglad för sitt eget bästa). Finaste Madeleine kom över och lagade mat innan (ser så fram emot att hitta en lägenhet med henne). Senare droppade folk in och kvällen blev natt osv osv osv. Jättefint. 
 
 
I söndags träffade jag Adna och vi gick till Maybachufer och marknaden där. När vi kände att vi fryst tillräckligt, köpte vi med oss choklad och chips hem till henne och Julia. Och där var jag typ resten av dagen. Gick runt inlindad i filtar, Adna gjorde varm choklad. Julia packade på för fullt (hon flyttade tillbaka till Sverige i måndags). Bakfyllan kom och jag och Adna la oss i hennes säng och såg på film. Sedan beställde vi alla hem indiskt, fruktansvärt gott. Efter kramar och pussar och en promenad hem, somnade jag i min säng med hörlurarna på och Solen i örornen. Änna fint. 
 

RSS 2.0